Klikom na sliku zatvorite prozor

Sao Paulo grad budućnosti

Najveći i najbogatiji grad Brazila, São Paulo, prostire se multikulturalna metropola s gotovo 11 milijuna stanovnika. To je financijsko središte zemlje, kao i kulturno žarište koje privlači stanovnike cijelog Brazila i internacionalce iz cijelog svijeta. Postati paulistano (stanovnik São Paula) znači živjeti u jednom od najbrže rastućih gospodarstava na svijetu, kao i iskusiti neke od najvećih prometnih gužvi na planeti.

Vezani članak: Poslovno putovanje – Rio de Janeiro
Po čemu se zna?
São Paulo, ili Sampa kako ga lokalno zovu, multietnički je grad s raznolikim miksom doseljenika. Doživjela je valove migracija tijekom prošlog stoljeća iz zemalja poput Italije, Portugala, Japana, Njemačke, Koreje i Bliskog Istoka, koje su sve donijele svoju kuhinju i kulturu sa sobom. Gotovo šest milijuna stanovnika ima talijansko porijeklo, što ga čini najvećom etničkom skupinom u gradu, a više od pola milijuna su Japanci. To multikulturalno nasljeđe može se vidjeti u šarenilu raznih četvrti, poput Bixige pod utjecajem Talijana i Liberdade pod utjecajem Japana. Nedavno procvata ekonomija privukla je i Brazilce iz cijele zemlje, „tako da postoji prilika za upoznavanje ljudi i učenje o različitim aspektima brazilske kulture“, rekla je Catherine Balston, britanska novinarka i urednica koja živi u gradu gotovo četiri godine ,

São Paulo ima muzeje svjetske klase, poput Muzeja umjetnosti São Paulo, i dom je najcjenjenijeg Tjedna mode u Južnoj Americi u siječnju i lipnju, gdje brazilski dizajneri s A-liste kao što je Alexandre Herchcovitch pokazuju svoje modne kreacije. U naciji tako nogometnoj kao Brazil, São Paulo ima tri najbolja tima u zemlji: Korinćane, Palmeiras i São Paulo. Grad će također biti domaćin početnog početka Svjetskog kupa 2014. – pod uvjetom da nova Arena de São Paulo u Itaquerãou bude dovršena na vrijeme – kao i jedan od polufinalnih mečeva.

Rasprostranjenost grada znači da čak i s velikim parkovima poput parka Ibirapuera nema puno zelenog prostora. “Proporcije grada jednostavno pušu kad dobijete rijetku priliku da ga vidite s vrha visoke zgrade”, rekao je Balston. “Uvijek će se imati što istraživati.” Rastuća srednja klasa znači i sve veći broj automobila na cesti, gdje su prometne gužve duge 180 km uobičajene, posebno u petak navečer kada svi vikendom odlaze iz grada , Stoga, mnogi gradski visoki rukovoditelji – doslovno – uzimaju helikoptere kako bi izbjegli zakrčene autoceste.

Gdje želite živjeti?
U São Paulu, gdje živite, često je pod utjecajem mjesta na kojem radite, jer je borba protiv prometa svakodnevna bitka. Centro, gradska četvrt prepuna starijih zgrada i velikih renoviranih stanova, ponovo bilježi preporod, izjavio je Claudio Bernardes, predsjednik Secovija, saveza nekretnina u São Paulu. Jardini, vrtni dijelovi jugozapadno od centra, neke su od najpoželjnijih i najpoželjnijih gradskih četvrti u gradu, sa svojim lisnatim ulicama i niskim stambenim fondom. Oni su također blizu Avenide Paulista, važne poslovne četvrti, i Rua Oscar Freire, trgovačke ulice São Paula. Ostala popularna područja uključuju Higienopolis, poznat po svojoj modernističkoj arhitekturi; Vila Madalena sa svojim botekama (pubovima) i kafićima; i Pinheiros, boemsko susjedstvo koje se brzo skuplja.

Moema i Itaim Bibi četvrti su srednje klase s visokim apartmanima na jugu grada. “Oni su novi novčani dijelovi s puno vrhunskih restorana, ali malo blag”, rekao je Balston. Morumbi je bogata prigradska četvrt u blizini grada Graded, američke škole u São Paulu.

Strani izleti
Mnogi paulistani svaki se vikend kreću iz grada na plažu ili planinu. Plaža u Guaruji nalazi se na manje od jednog sata vožnje, a popularne su i plaže Maresias, Juquehy i Camburi, smještene uz sjevernu obalu države São Paulo. “Oni su oko dva sata vožnje, ali mogu biti i do pet sati ako je promet loš”, rekao je Balston. Zimi se stanovnici kreću u gradove u planinama Mantiqueira, poput Campos do Jordaoa i Monte Verdea, oko sat vremena od grada, radi alpske arhitekture, planinarenja i vožnje biciklom.

São Paulo ima domaću zračnu luku Congonhas gdje je lako skočiti na regionalne letove širom zemlje. Let je do Rio de Janeira manje od jednog sata. Guarulhos, međunarodna zračna luka, udaljen je oko 30 milja sjeverno od grada. Letovi do New Yorka traju 10 sati, dok je London udaljen oko 11 sati leta.

Praktične informacije
Iako se prodaja kuća usporila u 2011. godini, još uvijek je velika potražnja za određenim vrstama nekretnina. “Cijena raspoloživog zemljišta je vrlo visoka”, rekao je Bernardes. “Također postoje mnoge birokratske prepreke za odobrenje projekata.” Neki novi visoki porast imaju trosobne i četverosobne stanove koji bi se svidjeli obiteljima, ali mnogi programeri također pokušavaju dvosobne stanove podnijeti žalbu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Azijski grad koji nikad ne spava !

“Pali pali” – što znači “brzo, brzo” – nije samo omiljeni izraz u Seulu: to ...